Skills2Go για τους υποψήφιους χημικούς μηχανικούς

Σε συνεργασία με τον φοιτητικό οργανισμό Chemecon (ΕΜΠ) και τη Nestle η πρόσφατη δράση για την Skills2Go.
H αέλια σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Chemecon και τη στήριξη της Nestle Ελλάς πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη δράση της, στο πλαίσιο της εκστρατείας δράσεων και ενημέρωσης για τη σημασία των soft skills, Skills-2-Go*, με ένα διαδραστικό σεμινάριο που υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο χώρο του Επι.νοώ.

 

Η Σοφία Μακρή της αέλια παρουσίασε στους συμμετέχοντες φοιτητές τα soft skills που είναι απαραίτητα για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχουν δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργατικότητα, η ευελιξία, η διαχείριση του χρόνου, πέρα από την απόκτηση του τίτλου σπουδών και των πανεπιστημιακών γνώσεων. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δράσεις της αέλια, κατανοώντας τα δυνατά τους σημεία καθώς και τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζεται να καλλιεργήσουν περισσότερο, προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον επαγγελματικό στίβο.

                                                                           Στη συνέχεια, η ομάδα του Chemecon είχε την εξαιρετική ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνέντευξη με τον κ. Κώστα Ζαγοριανό, HR Business Partner-Nestlé Nespresso, γι20160307_204959α τις κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ή που πρέπει να καλλιεργήσει ένας χημικός μηχανικός για είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Ο κ. Ζαγοριανός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης της προσωπικότητας ειδικά για τις εισαγωγικές θέσεις που προκηρύσσουν οι εταιρείες για τους αποφοίτους των σχολών και τόνισε πως οι νέοι πρέπει να αποζητούν ευκαιρίες και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους μέσα από προγράμματα πρακτικής άσκησης σε φορείς αλλά και με τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus που θα τους δώσουν τα εφόδια για αναπτύξουν τα soft skills τους σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αέλια στις διευθύνσεις info@aelialab.gr και media_office@aelialab.gr.

* αέλια επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία των softskills, να ενημερώσει και να αφυπνίσει σχετικά με αυτήν μέσα από την Πρωτοβουλία Skills-2-Go με σεμινάρια, εργαστήρια, βιωματικές δράσεις και events. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε σελίδα Facebook της εκστρατείας Skills-2-Go.