Μία ωραία εμπειρία για όλους το 2ο Skills-2-Start στις 6 Απριλίου!

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου υλοποιήθηκε το 2ο Εργαστήρι Skills 2 Start από την α έ λ ι α, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Innovathens. Ήταν μία ωραία εμπειρία για όλους!

logo-skills2start

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι Skills 2 Start φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Innovathens στο κτίριο αεριοφυλάκιο 2 της Τεχνόπολης, το οποίο είναι διαμορφωμένο για να αποτελεί χώρο έμπνευσης και ερεθισμάτων.

Στο Skills 2 Start οι συμμετέχοντες, κυρίως νέοι απόφοιτοι ΑΕΙ ή φοιτητές στο τέλος των σπουδών τους, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις Κοινωνικές Δεξιότητες.
Η μύηση στις Κοινωνικές Δεξιότητες έγινε μέσα από ένα ταξίδι 3 σταθμών, περνώντας από το εικονικό στο πραγματικό:
[arrow_list]

  • 1ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με σκηνές που απεικονίζουν με υψηλή αίσθηση του χιούμορ και ευαισθησία την επιχειρηματικότητα της εποχής
  • 2ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από διαδραστικές ασκήσεις που έκαναν του συμμετέχοντες να συνεργαστούν, να επιλύσουν προβλήματα, να επικοινωνήσουν με διαφορετικούς τρόπους αλλά και να δημιουργήσουν. Σε αυτό το σταθμό λόγω της διαφορετικότητας των ηλικιών των συμμετεχόντων καταφέραμε και μια διαγενεακή αλληλεπίδραση.
  • 3ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από την «ζωντανή» συνέντευξη του Αντιδημάρχου Αθηναίων Γιώργου Αποστολόπουλου, που μας καθήλωσε με τις καταιγιστικές απαντήσεις του, στις οποίες μέσα από παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες ανέδειξε τη σημασία των κοινωνικών δεξιοτήτων στην δική του επαγγελματική επιτυχία ενώ, επιπλέον, επεσήμανε τη σημασία των κοινωνικών δεξιοτήτων για να ανταποκριθεί κανείς στις απαιτήσεις μίας δημόσιας θέσης.> [/arrow_list]Ακολουθεί την Δευτέρα 4 Μαϊου το 4ο Skills-2-Start!
    SKILL2-A