Η αέλια στο ΤΕΙ Πελοποννήσου: Skills Lab και Μix Up στην Καλαμάτα (20/11/2014)

Η αέλια διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (MOKE) του ΤΕΙ Πελοποννήσου δυο δράσεις για τους φοιτητές του ΤΕΙ στην Καλαμάτα στις 20.11.2014.

Η πρώτη δράση ήταν το Skills Lab: Εναλλακτικό εργαστήριο για τον υποψήφιο επαγγελματία και επιχειρηματία, με τίτλο “Πόσο καλά συνεργάζομαι για να βρίσκω λύσεις; Καταφέρνω να συνεννοούμαι και να επικοινωνώ καλά με τους συνεργάτες & τους πελάτες μου;”. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια, δόθηκε έμφαση στις κοινωνικές δεξιότητες της Συνεργασίας και της Επικοινωνίας και οι συμμετέχοντες φοιτητές ανακάλυψαν πόσο αναπτυγμένες είναι οι δικές τους δεξιότητες και εντόπισαν τα πεδία στα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν για τη μελλοντική τους επαγγελματική ζωή.

Η δεύτερη δράση ήταν το Mix Up για τον κλάδο της διατροφής. Σε μία χαλαρή συζήτηση, που θύμιζε «συζήτηση οικογενειακού τραπεζιού», συμμετείχαν 15 φοιτητές  του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Τεχνολόγων Γεωπόνων και ένας έμπειρος επαγγελματίας της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ ¨Kalamata Papadimitriou¨ . Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις καθώς και με τη συμμετοχή όλων, εκφράστηκαν αγωνίες και απορίες εκ μέρους των φοιτητών και δόθηκαν χρήσιμες απαντήσεις εκ μέρους του επαγγελματία που γκρέμισαν ή επιβεβαίωσαν μύθους για τον κλάδο.

 

Περισσότερα για το Skills Lab και το Mix Up μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες ανακοινώσεις της ΜΟΚΕ του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Οι δράσεις της αέλια εντάσσονται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2014.