Ποιοί είμαστε

Ένα Δίκτυο Επαγγελματιών που θέλει να μεταδώσει γνώση και εμπειρία σε άλλους επαγγελματίες

Η αέλια είναι ένα δίκτυο επαγγελματιών με διάθεση να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε άλλους επαγγελματίες. Έχει συγκροτηθεί μία ομάδα επαγγελματιών με σημαντική εμπειρία και γνώση σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και με μεγάλη διάθεση προσφοράς. Πυρήνας του δικτύου είναι οι 2 ιδρύτριες της αέλια, η Φαίη Ορφανού και η Σοφία Μακρή, που συντονίζουν την ομάδα, σχεδιάζουν τις δράσεις και αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της υλοποίησής τους.

Η ενεργοποίηση των μελών του δικτύου εναλλάσσεται ανάλογα με την διαθεσιμότητα χρόνου και ενέργειας καθενός ενώ το δίκτυο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μέλη ενώ και κάποια μέλη που μπορεί να αποχωρούν προσωρινά επανέρχονται δυναμικά.

 

Εθελοντές Μέντορες

Παράλληλα με τα εκάστοτε μέλη της ομάδας (τα οποία κατά το χρόνο συμμετοχής τους στην ομάδα υποστηρίζουν σταθερά την δραστηριότητα της αέλια) καθοριστική σημασία και μεγάλη αξία για το έργο της αέλια προσφέρουν οι επαγγελματίες, οι οποίοι κατά καιρούς προσφέρουν εθελοντικά τις συμβουλές τους, ενεργώντας ως μέντορες στους επωφελούμενους-συμμετέχοντες των δράσεων της αέλια.

Λίγα λόγια για την ιστορία…

Η αέλια ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τη Φαίη Ορφανού, τη Σοφία Μακρή και τη Μελίνα Κουτσογιάννη, με διαχειρίστρια την Φαίη Ορφανού, και ξεκίνησε τις δράσεις της τον Οκτώβριο 2013.

Παράλληλα, την ιδρυτική ομάδα της αέλια υποστήριξαν εθελοντικά ως αρωγά μέλη η Μάρα Χρυσοβέργη, o Γιάννης Χατζηφάνης, η Ειρήνη Λυκούση και ο Γιάννης Κουτσογιάννης.

Από τον Οκτώβριο του 2015 στην ιδρυτική-συντονιστική ομάδα παρέμειναν η Φαίη Ορφανού και η Σοφία Μακρή ενώ από τα αρωγά μέλη η Μάρα Χρυσοβέργη και η Ειρήνη Λυκούση ανέλαβαν ενεργά ρόλο εκπαιδευτή ή μέντορα και ο Γιάννης Χατζηφάνης διατήρησε έναν συμβουλευτικό ρόλο στις δράσεις της αέλια και ιδίως κατά την υλοποίηση των Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης που ξεκίνησε να υλοποιεί η αέλια.