Δίκτυο Επαγγελματιών

Η αέλια προσφέρει τις υπηρεσίες της χάρη σε ένα δίκτυο επαγγελματιών με σημαντική εμπειρία και γνώση σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και με μεγάλη διάθεση προσφοράς, με διάθεση να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε άλλους επαγγελματίες.

Ποιοι από το δίκτυο είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν εξαρτάται από την διαθεσιμότητα χρόνου και ενέργειας του εκάστοτε μέλους του δικτύου. Το δίκτυο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μέλη ενώ και κάποια μέλη που μπορεί να αποχωρούν προσωρινά επανέρχονται δυναμικά.

Στο δίκτυο της ΑΕΛΙΑ έχουν συμμετάσχει ή/και συμμετέχουν σήμερα:

Κώστας Πουλοπάτης

Ο Κωνσταντίνος Πουλοπάτης είναι ένα πρωταγωνιστικό μέλος της αέλια, από τους πιο διακεκριμένους μέντορες και εκπαιδευτές της ομάδας. Αποτέλεσε μέντορα σε πάνω από 10 άτομα και έλαβε στις περισσότερες περιπτώσεις την υψηλότερη αξιολόγηση από τους mentees του. Επιπλέον,  έχει υλοποιήσει εθελοντικά πάνω από 15 εκπαιδευτικά workshops σε όλη την Ελλάδα.

Επαγγελματικά είναι σήμερα Διευθυντικό Στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία και ταυτόχρονα Δημιουργός και Ιδρυτής του προγράμματος προσωπικής ανάπτυξης Positivity Catalyst.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθυντικό Στέλεχος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναµικού  στον Τραπεζικό Κλάδο.

Συνδυάζει τον επαγγελματισμό, την εστίαση στην ουσία των πραγμάτων και των αποτελεσμάτων µε το πάθος για εκπαίδευση, ανάπτυξη και Θετική Ψυχολογία.

Με εικοσαετή εμπειρία σε µία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες και σε πληθώρα υψηλόβαθμων θέσεων, είναι ικανός να δημιουργεί ρεαλιστικές προσεγγίσεις / λύσεις ώστε να εγγυάται την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

 Ο Κωνσταντίνος πιστεύει πως η Θετικότητα είναι βασικός παράγοντας προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Συνεργάζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο µε επαγγελματίες που χρειάζονται να προσεγγίσουν µε νέο και διαφορετικό τρόπο το μέλλον τους και πιστεύει πως τα ευρήματα της Θετικής Ψυχολογίας μπορούν να κάνουν την διαφορά και στους ανθρώπους και στα αποτελέσματα που οι ίδιοι φέρουν.

Ο Κωνσταντίνος έχει Master στα Μαθηματικά και στην Μηχανική από το Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πέτρος Κωνσταντάς

Ο Πέτρος Κωνσταντάς εντάχθηκε στην ομάδα της ΑΕΛΙΑ από το 2015 και αποτέλεσε Υπεύθυνο τεκμηρίωσης όλων των Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης της ΑΕΛΙΑ καθώς και Συντονιστή του προγράμματος «το Νησί μου 12 Μήνες». Είχε επίσης συντονιστικό ρόλο ανάπτυξη κοινοτήτων & δικτύων επωφελουμένων.

Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1988, είναι απόφοιτος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014).Υπήρξε ενεργό μέλος σε πολλαπλές φοιτητικές πρωτοβουλίες και κοινωφελείς οργανώσεις νέων όπως στη διεθνή φοιτητική οργάνωση AIESEC, στη φοιτητική πρωτοβουλία JobFairAthens στο πεδίο της εύρεσης πόρων, και εθελοντής στο Πανόραμα Eπιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, στην Glovo, στο TedXAthens, και στο Soft Skills Academy. Στην AIESEC δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο πεδίο δημοσίων σχέσεων και του marketing, συμμετέχοντας και σε ένα διεθνές project όταν μαζί με άλλους νέους από διαφορετικές χώρες ασχολήθηκε με το rebranding τοπικών ΜΚΟ στην Ρουμανία.

Ως φοιτητής διακρίθηκε σε επιχειρηματικό διαγωνισμό για εγχείρημα σχεδιασμού ενός πρότυπου μελισσοκομικού πάρκου και τη σχεδίαση καινοτόμας αγροτικής εφαρμογής. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτών μαθημάτων.

Τα έτη 2015-2017 διετέλεσε συνιδρυτής και συνεταίρος στο φοιτητικό διαδικτυακό περιοδικό MyStudent Pass.gr. Επίσης, συνεργάσθηκε με τη Γραμματεία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην υποστήριξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Μάρα Χρυσοβέργη

H Μάρα Χρυσοβέργη είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές οικονομικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και σπουδές ειδίκευσης στο φορολογικό δίκαιο.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος επί φορολογικών θεμάτων για σειρά ετών σε μεγάλη ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία και σήμερα εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στον τραπεζικό τομέα και ως δικηγόρος σε υποθέσεις αστικού, εμπορικού και δημοσίου δικαίου.

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα παραμένει ενεργός πολίτης με συστηματική δράση στα κοινά, στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο δικηγορικό σύλλογο καθώς και σε κοινωφελείς προσπάθειες όπως η αέλια.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής της δράσης και της συμμετοχής της στα κοινά, η Μάρα έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, αν.  μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και αν. μέλος του ΔΣ των Μουσικών Συνόλων του ιδίου Δήμου.

Στην αέλια η Μάρα συμμετέχει ενεργά ως αρωγό μέλος, εισφέροντας την εμπειρία της από τη δικηγορία στη συνεργασία ομάδων, σε ζητήματα οργάνωσης, διοίκησης ομάδων και διαπραγμάτευσης:  υλοποιεί βιωματικά εργαστήρια στο πεδίο των κοινωνικών δεξιοτήτων, συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της αέλια, έχοντας, εκτός  άλλων, πραγματοποιήσει δημόσιες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων ενώ υποστηρίζει την επιστημονική τεκμηρίωση εργαστηρίων και δράσεων της αέλια καθώς και τη στήριξη και καθοδήγηση των εθελοντών.

Μάνος Ιατρέλης

Ο Μάνος είναι επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας και συμμετέχει στην AELIA ως μέντορας από το 2017.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στην Επικοινωνία & το Μάρκετινγκ με ειδίκευση στην Εταιρική Επικοινωνία και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Είναι Senior Account Manager στην V + O Communications από το Φεβρουάριο του 2020, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας σε κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων συμπεριλαμβανομένων Μεταλλείων, Τραπεζών, Ταχυδρομικών Υπηρεσιών κ.λπ. Επίσης, είναι μέλος Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου απο το 2018

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της V+O, διατέλεσε CSR & Public Affairs Manager στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ έχει συμμετάσχει σε projects επικοινωνίας της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Βαγγέλης Νομικός

Ο Βαγγέλης Νομικός είναι προγραμματιστής και διαχειριστής συστημάτων σε περιοχές όπως ο διάχυτος υπολογισμός, τα κατανεμημένα συστήματα και οι δικτυοκεντρικές εφαρμογές.Ταυτόχρονα όμως διδάσκει και προσφέρει mentoring, με ιδιαίτερο πάθος και αφοσίωση. Στην ΑΕΛΙΑ έχει υπάρξει από τους αγαπημένους μέντορες. Έχει διδάξει πληροφορική πληροφορική σε παιδιά σχολικής ηλικίας και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ενώ έχει υπάρξει εκπαιδευτής ενηλίκων διδάσκοντας πληροφορική σε ενήλικες στην Αντίπαρο, στη Σύρο αλλά και σε δήμους της Αθήνας.

Πτυχιούχος  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών  από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργασθεί ως ερευνητικός συνεργάτης σε Ερευνητικούς Οργανισμούς.  Την περίοδο 2007 - 2014  ήταν βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας Διάχυτου Υπολογισμού του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ στην οποία απέκτησε σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση ερευνητικών έργων στα πλαίσια ευρωπαϊκών  και εθνικών πρωτοβουλιών (FP7, H2020, ΠΑΒΕΤ κ.α.).   Από τον Οκτώβριο του 2014 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του “Αθηνά” - Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης όπου και απασχολείται ως  έμπειρος μηχανικός λογισμικού στα πεδία τη ψηφιακής επιμέλειας και διαχείρισης δεδομένων.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα ενώ είναι από τα βασικά μέλη ανάπτυξης του συσσωρευτή μεταδεδομένων MoRe, ενός κλιμακούμενου συστήματος για την επικύρωση, μετατροπή, εμπλουτισμό, και δημοσιοποίηση περισσότερων από 10 εκατομμύρια ψηφιακών τεκμηρίων για πολλαπλούς χρήστες (π.χ. Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana).

Από το 2016 δραστηριοποιείται επίσης στον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσοντας προϊόντα και παρέχοντας υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού για πελάτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Θωμάς Κραμποκούκης

Ο Θωμάς Κραμποκούκης είναι Digital Hotel Strategist της Nelios, εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών για ξενοδοχεία με έδρα την Αθήνα. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία κυρίως στις online κρατήσεις, το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ σε ξενοδοχεία της χώρας, πλέον ασχολείται με την διαδικτυακή προβολή των ξενοδοχείων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά και έκανε το μεταπτυχιακό του στη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την οργάνωση και την προβολή των ξενοδοχείων, το ανθρώπινο δυναμικό, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και την τουριστική ανάπτυξη, την οποία προσεγγίζει και ερευνητικά.

Στην ΑΕΛΙΑ, εκτός των άλλων, των γοήτευσε η αγάπη και το πάθος της ομάδας για την ανάδειξη των ελληνικών νησιών, καθώς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρά νησιά και τη θάλασσα.

 

Μάνος Αγγελής

Ο Μάνος Αγγελής είναι ειδικευμένος σύμβουλος ανάπτυξης τεχνολογίας, με σπουδές πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, με σημαντική διεθνή εμπειρία, έχοντας δουλέψει σε 10 χώρες, σε πολυεθνικά περιβάλλοντα και έχοντας ταξιδέψει σε 28 χώρες Ευρώπης και Ασίας. Παράλληλα, έχει αναπτύξει συστηματική εθελοντική δραστηριότητα.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί στέλεχος στην McKinsey & Company, σε μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς εταιρείες συμβούλων. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αναπτύχθηκε αρχικά στο πεδίο των συστημάτων πληροφορικής στον τραπεζικό χώρο, εργαζόμενος για ,5 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, ανέπτυξε συστηματική εθελοντική δραστηριότητα σε πρωτοβουλίες υποστήριξης της απασχολησιμότητας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην ΑΕΛΙΑ υπήρξε μέντορας νέων επαγγελματιών από το 2016 και συμμετείχε ενεργά σε αποστολές της ΑΕΛΙΑ σε ελληνικά νησιά (Αλόννησος, Σκόπελος, Αντίπαρος) στο πλαίσιο του προγράμματος «Επινήσια Ηώς».

Έχοντας επενδύσει στην πανεπιστημιακή μόρφωση και επιμόρφωση έχει αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή πορεία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αριστούχος του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ενώ φοίτησε σε διεθνή προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (εκτός άλλων Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, EIT Digital Academy)

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Η Κατερίνα Σταματελοπούλου, έχοντας διανύσει μία επιτυχή πορεία ως επιχειρηματίας στον κλάδο του εμπορίου, δραστηριοποιείται σήμερα στο πεδίο των Social Media, της Επικοινωνίας αλλά και της οργανωτικής υποστήριξης επιχειρηματικών δράσεων, μέσω της Nettings, μίας επιχείρησης για πρότυπες υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης.

Είναι επίσης η ιδρύτρια και υπεύθυνη του flust.gr, ενός ιστότοπου ενημέρωσης μέσα από ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων πληροφοριών από όλο τον κόσμο αλλά και ανάδειξης της νέας επιχειρηματικότητας μέσα από τα δημιουργικά προφίλ επιχειρηματιών.

Εμπνεύστρια και υπεύθυνη της πρωτότυπης συνεργατικής δράσης εμπορικών επιχειρήσεων στο χώρο της μόδας, που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Ρόδου, το Rhodes in Style. Ένα καινοτόμο επαγγελματικό project της Nettings. Έχει, επίσης, δραστηριοποιηθεί εθελοντικά στην υποστήριξη τοπικών φορέων και τοπικών επιχειρήσεων και στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της Ρόδου και των Δωδεκανήσων.

Πιστεύει στη Δια Βίου Μάθηση και επιμορφώνεται συνέχεια όπως στην Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Mini MBA) στο πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Marketing and Communication Management στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιούλη Δοξανάκη

Με πάνω από 18 έτη εργασιακής εμπειρίας και μια σημαντική πορεία στο χώρο της ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων και νέων αγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Γιούλη έχει πλέον αναλάβει τον ρόλο της Business Ninja του The Why Community.

Από το 2018 η Γιούλη ασχολείται με τον χώρο του SaaS εργαζόμενη σε εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια (Workable, Apifon) και σε θέσεις που αφορούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Ως Σύμβουλος επιχειρήσεων και CEO στη συμβουλευτική εταιρεία Lotus Business Consulting, από το 2009 η Γιούλη συνεργάστηκε με τις περισσότερες εταιρείες και ιδρύματα στον αγροδιατροφικό τομέα & σε έργα άνω του 1εκ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2013 ίδρυσε το xorafaki.gr, ένα διαδικτυακό συμβουλευτικό εργαλείο που υποστηρίζει ανθρώπους που σκοπεύουν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια της γης τους. Το xorafaki.gr βραβεύτηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μαριλένα Σταθοπούλου

Μετά από μία επιτυχή επαγγελματική πορεία δέκα ετών στο χώρο του marketing σε πολυεθνική εταιρεία, έχοντας εξελιχθεί δυναμικά σε πολύ σύντομο διάστημα σε θέση ευθύνης αλλά και με σημαντικές δημιουργικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες η ίδια, πραγματοποίησε πριν 2 χρόνια μία στροφή στην καριέρα της, αναπτύσσοντας δραστηρι­ότητα ως freelancer στην επικοινωνία, το marketing και το capacity building προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη σε δημιουργούς και καλλιτέχνες, συνεργαζόμενη με την ΑΕΛΙΑ και με άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και τα δικά της πρώτα βήματα στο χώρο της δημιουργίας

Απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό στο Management Υπηρεσιών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έκανε τη δια βίου μάθηση αξία, που καθόρισε την επαγγελματική της ταυτότητα, καθώς έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ειδικευμένων σεμιναρίων σε ευρύ φάσμα θεμάτων διοίκησης επιχειρήσεων και marketing αλλά και στο χώρο της ιστορίας της τέχνης και των ανθρωπιστικών επιστημών εμβαθύνοντας στη γνώση για τον άνθρωπο και καλλιεργώντας την ευρύτερη παιδεία της

Όλγα Σταμαθιουδάκη

Η Όλγα Σταμαθιουδάκη είναι υπεύθυνη για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Qualco, εταιρία τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα την Αθήνα και γραφεία στην Αγγλία, Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία.

Έχοντας δοκιμάσει και δοκιμαστεί στο μάρκετινγκ και στην επικοινωνία στην Qualco και σε άλλες εταιρίες τεχνολογίας και υπηρεσιών μέχρι το 2013, σήμερα ασχολείται με τους ανθρώπους της Qualco και την υλοποίηση της στρατηγικής της μέσα από αυτούς. Την προσέλκυση ταλέντων, την ένταξή τους στην εταιρία, την συνύπαρξη και τη συνεργασία τους, την ανάπτυξη και εξέλιξή τους, την επιβράβευση της απόδοσής τους, την επικοινωνία, την διαχείριση των συνεχών μεταβολών και την προσαρμογή στους γρήγορους ρυθμούς της τεχνολογίας και των επιχειρησιακών αναγκών. Σχεδιάζει και υλοποιεί τα εργαλεία και τις δεξιότητες, δημιουργεί τις συνθήκες που χρειάζονται σε ατομικό, ομαδικό και εταιρικό επίπεδο, για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο των συνεργατών και της εταιρίας.

Ξεκίνησε με Ανθρωπιστικές Σπουδές (ρωσικής και ισπανικής λογοτεχνίας) στο το Πανεπιστήμιο της Πάρμας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Μάρκετινγκ, στο IFOA Bologna της Ιταλίας και επιμορφώνεται συνεχώς στο ευρύτερο πεδίο των θεμάτων που αφορούν στην οργανωσιακή ανάπτυξη και το ανθρώπινο δυναμικό έχοντας μια σειρά από πιστοποιήσεις  από το London Business School και το CIPD του Ηνωμένου Βασίλειου.

Ιωάννα Σταύρου

Η Ιωάννα Σταύρου ανέλαβε, τον Ιανουάριο του 2016, τη θέση του HR Business Partner Cyprus & outsourced Greece στην PepsiCo. Από το 2010 έως το τέλος του 2015 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στη γερμανική LLC ENERCON Service Hellas, μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκτελώντας για δύο χρόνια και καθήκοντα επιχειρησιακής διαχείρισης.

Η προηγούμενη 4ετή εμπειρία της ήταν στην Grant Thornton Consulting συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τμήματος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των ανθρώπινων πόρων, στο οποίο ανέλαβε και την διοίκηση δύο χρόνια αργότερα.

Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δουλεύοντας ως δικηγόρος για 4 χρόνια και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Παντείου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Οργανωτική & Οικονομική Ψυχολογία».

Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και συνιδιοκτήτης boutique ξενοδοχείου στη Σύρο (1901 Hermoupolis Maison).

Έχει αναπτύξει συστηματική δραστηριότητα σε επιστημονικό και συμβουλευτικό επίπεδο ως μέλος διεθνών συνδέσμων και με τη συμμετοχή της σε συνέδρια διεθνούς εμβέλειας. Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ) καθώς και μέλος (α) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), (β) του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), (γ) του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ηγεσίας (GILD) και (δ) των Σχολείων Ηγεσίας του Linkage Network.

Ειρήνη Λυκούση

H Ειρήνη Λυκούση είναι ασφαλιστικός σύμβουλος με σπουδές πολιτικών επιστημών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Έχοντας απασχοληθεί ως διοικητικό στέλεχος τόσο στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, όσο και στο δημόσιο τομέα, στην ΓΓ Καταναλωτή, η Ειρήνη έχει μία εργασιακή εμπειρία από ένα φάσμα διαφορετικών εργασιακών θέσεων. Τις σπουδές της και την εργασιακή της εμπειρία αξιοποιεί σήμερα σε σημαντικό βαθμό στη σημερινή της επαγγελματική θέση η οποία έχει υψηλές απαιτήσεις στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και στην εξυπηρέτηση πελατών.

Η Ειρήνη γεννήθηκε το 1982, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με ειδίκευση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί το πεδίο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος για το οποίο διατηρεί ενεργό ενδιαφέρον και το καλλιεργεί συστηματικά,  παρέχοντας εκτός άλλων, εθελοντική συμβουλευτική υποστήριξη σε κοινωφελείς πρωτοβουλίες και οργανώσεις όπως η αέλια, στην οποία είναι αρωγό μέλος. Έχει συμμετάσχει σε βιωματικά εργαστήρια της αέλια στο πεδίο των κοινωνικών δεξιοτήτων ενώ υποστηρίζει συμβουλευτικά ομάδες εθελοντών της αέλια.

Τάσος Γιάνναρος

Ο Τάσος Γιάνναρος είναι ένα ενθουσιώδες άτομο με έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας. Έχει κάνει σπουδές πληροφορικής και βρίσκεται στο στάδιο της μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον προγραμματισμό σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Έχει απασχοληθεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε κοινωφελείς οργανισμούς και έχει δραστηριοποιηθεί συστηματικά στην υλοποίηση ερευνητικών έργων και άλλων συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών έργων, ως μέλος της ομάδας έργου. Επίσης έχει σημαντική εθελοντική δραστηριότητα σε ένα φάσμα οργανισμών νέων και φοιτητικών οργανισμών.

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του, το 2018-2020 ο Τάσος υλοποίησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θεώρησε κρίσιμο για την επαγγελματική του πορεία και την επαγγελματική του ταυτότητα. Ταυτόχρονα, συμμετείχε σε έργα σχετικά με τη τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο ΙΤΥΕ Διόφαντος, στην Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και σε άλλους οργανισμούς.

Η σχέση του Τάσου με την ΑΕΛΙΑ ξεκίνησε το 2017 ως επωφελούμενος, λαμβάνοντας mentoring προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. To 2018 συμμετείχε στην πρωτοβουλία «το Νησί μου 12 Μήνες» καθώς συνδιοργάνωσε το Συνέδριο «ΕΝΕΡΓΩ - Παίρνω τη ζωή στα χεριά μου», στη Λήμνο, στο νησί από όπου κατάγεται.

Εβίτα Κολοκούρη

H Εβίτα Κολοκούρη ασχολείται σήμερα ερευνητικά με τις διεθνείς σχέσεις με έδρα την Ολλανδία. Έχει εργαστεί στην επικοινωνία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωφελών οργανισμών.

Από το 2013 έως το 2015 εργάστηκε στo Ashoka: Innovators for the Public - το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών - στην ανάπτυξη και διαχείριση δράσεων σχετικά με τους νέους. Το αρχικό της πτυχίο ήταν Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαδικτυακού Μάρκετινγκ, ενώ αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται από το Design Lab, του University of California πάνω στο σχεδιασμό διαδραστικών εμπειριών.

Υποστήριξε εθελοντικά την ομάδα του Women On Top, το πρώτο δίκτυο μέντορινγκ για γυναίκες σε όλα τα εργασιακά πεδία.

Γεννήθηκε το 1991 και έχει περάσει τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια δίπλα στη θάλασσα στο Κιάτο, Κορινθίας. Από το 2008 έως το 2017 έμενε στην Αθήνα μέχρι να φύγει για την Ολλανδία. Αγαπάει τα ταξίδια (ειδικά στην Ασία) και συχνά βρίσκεται εκτός συνόρων.

Στην ΑΕΛΙΑ είχε αναλάβει το ρόλο του συντονιστή του Forum Hώς, του δικτύου υποστήριξης των επωφελουμένων και της σύνδεσής τους με Μέντορες, στο πλαίσιο του προγράμματος "Επινήσια Ηώς" ενώ υλοποίησε και workshops στο πεδίο των soft skills (workshop της ΑΕΛΙΑ σε φεστιβάλ του  Skywalker).

Μαριέλμα Πατέλη

Γεννημένη στην Αθήνα, απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας του American College of Greece (Deree) με ειδίκευση στη δημοσιογραφία και τις δημόσιες σχέσεις από όπου αποφοίτησε με high distinction και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επικοινωνία από το City University of London.

Έχει εργαστεί σε γραφείο πολιτικής επικοινωνίας αλλά και ως δημοσιογράφος και από το 2013 δραστηριοποιήθηκε σε δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των startups.

Διατέλεσε Community Manager στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες "Venture Garden" στο κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School, έχοντας αναλάβει την επιλογή, τον συντονισμό, την επίβλεψη και το reporting για πάνω από 150 συμμετέχοντες και ένα μεγάλο δίκτυο μεντόρων, ήταν υπεύθυνη για την προώθηση και επικοινωνία του προγράμματος και συμμετείχε στον σχεδιασμό και τη συγγραφή προτάσεων.

Από το 2014, αποτελεί εθελοντικό μέλος του Reload Greece (link) και έχει πάρει μέρος στο RG Bootcamp 2014 και RG Bootcamp 2016 όπου είχε αναλάβει την επικοινωνία, τον συντονισμό και συμβουλευτική των ομάδων. Επίσης, στο παρελθόν έχει συμμετάσχει εθελοντικά στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής με διεθνή συμμετοχή.

Στην ΑΕΛΙΑ συμμετείχε σε αποστολές στα νησιά στο πρόγραμμα "ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς" ενώ είχε ενεργό δραστηριότητα στο πρόγραμμα "Δημιουργώ Επαγγελματικά" έχοντας αναλάβει το ρόλο του συντονισμού του δικτύου των επωφελουμένων