Οι Ιδρύτριες

Σταθερός πυρήνας της ομάδας είναι οι 2 ιδρύτριες της αέλια, η Φαίη Ορφανού και η Σοφία Μακρή, που συντονίζουν την ομάδα, σχεδιάζουν τις δράσεις και αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της υλοποίησής τους.

Φαίη Ορφανού
Συνιδρύτρια και Διαχειρίστρια-Υπεύθυνη Λειτουργίας (CEO)

Η Φαίη Ορφανού είναι η διαχειρίστρια εταίρος και υπεύθυνη για τη λειτουργία της εταιρείας.  Έχει σχεδιάσει και έχει ενεργά συμμετάσχει στην υλοποίηση όλων των Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης της ΑΕΛΙΑ ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 200 εκπαιδευτικά workshops και έχει προσφέρει mentoring σε περίπου 75 επαγγελματίες ή υποψήφιους επαγγελματίες.

Επίσης, έχει υπάρξει μέντορας σε νέα επιχειρηματικά και επαγγελματικά εγχειρήματα συνεργαζόμενη με Επιταχυντές και Θερμοκοιτίδες (Orange Grove, Aephoria, MOKE ΟΠΑ, «Επινοώ» του ΕΜΠ), σχολεία επιχειρηματικότητας και διαγωνισμούς επιχειρηματικοτητας (Πανεπ. Αιγαίου). Υπήρξε, μάλιστα μέντορας αρκετών βραβευμένων επιχειρηματικών εγχειρημάτων σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς: Οrganery (2013), Filisia (Orange Grove, Impact Hub 2014), Hopwave (Aephoria 2015), Made by Creative Label (Orange Grove 2016), Aegean 4 U (Αegean Start Ups 2016) Inomo (Orange Grove 2018)

Έχει σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) και μιλάει άπταιστα 5 ξένες γλώσσες. 

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται εδώ και 7 έτη ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Καινοτομίας (Technology Transfer Advisor), συνεργαζόμενη με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα καθώς και με την εταιρεία Grant Thornton (ως associate expert).

Η καριέρα της ξεκίνησε ως δικηγόρος-νομικός σύμβουλος (business lawyer) επί 10 έτη σε δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας, με σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη επιχειρηματικών και επενδυτικών συναλλαγών, ζητημάτων κεφαλαιαγοράς, εταιρειών, δημόσιων οργανισμών αλλά και νομικών ζητημάτων τεχνολογίας.

Το 2009-2012 διετέλεσε Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων στο Υπουργείο Παιδείας επί Υπουργείας Άννας Διαμαντοπούλου, με την ευθύνη σχεδιασμού και παρακολούθησης συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων στην εκπαίδευση, την δια βίου μάθηση και την έρευνα. 

Σοφία Μακρή
Συνιδρύτρια -Υπεύθυνη Οργάνωσης & Χρηματοδοτήσεων (COO)

Η Σοφία Μακρή είναι Υπεύθυνη Οργάνωσης αλλά και Υπεύθυνη Χρηματοδοτήσεων της ΑΕΛΙΑ.  Ήταν Συντονίστρια του μεγαλύτερου προγράμματος της ΑΕΛΙΑ, του "ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς".

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει σχεδιάσει αρκετά από τα workshops της ΑΕΛΙΑ, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 80 workshops. Έχει υπάρξει μέντορας σε όλα τα Προγράμματα Ενδυνάμωσης της αέλια, έχοντας υποστηρίξει ενεργά τους mentee της και μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Η εμπειρία της και η επιτυχία της ως μέντορας την οδήγησε και στο coaching. Είναι σήμερα πιστοποιημένη coach.

Έχει σπουδές Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκηση με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαικό Δίκαιο και Πολιτική.

Μετά από πρακτική άσκηση σε Ερευνητικά Κέντρα Μελετών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε Πανεπιστήμια (ΑΣΚΤ), Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΙΕΠ) και Πολιτιστικούς Οργανισμούς (Εθνική Λυρική Σκηνή). Ανέπτυξε πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό, στη συγγραφή προτάσεων, στην παρακολούθηση και συντονισμό, στις δράσεις δημοσιότητας, στην ανεύρεση πόρων και στην αξιολόγηση των προγραμμάτων.

Από το 2009 έως το 2012 ήταν Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (2009-2012) και συμμετείχε στο σχεδιασμό και χάραξη πολιτικής θεμάτων εκπαίδευσης.