Πρόγραμμα “Επινήσια Ηώς”

**δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.epinisia.gr

Ενημέρωση, Συμβουλές και Νέες Ιδέες σε επαγγελματίες & υποψήφιους επαγγελματίες από 24 ελληνικά νησιά

Από το Νοέμβριο 2015 έως το Μάρτιο 2017 η ΑΕΛΙΑ υλοποίησε το πρόγραμμα Επινήσια Ηώς με μέγα δωρητή το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και με σημαντικούς Χορηγούς για την επαγγελματική ενδυνάμωση επαγγελματιών & υποψήφιων επαγγελματιών (κάθε επαγγελματικού κλάδου) από  είκοσι τέσσερα (24) νησιά, μέσα από εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις, συμβουλευτικές συζητήσεις & δικτύωση.

Δείτε εδώ το PROMO VIDEO 

Το όραμά του Προγράμματος “Επινήσια Ηώς” ήταν να αναδείξει τις ανεκμετάλλευτες επαγγελματικές ευκαιρίες στα νησιά αλλά και να αναδείξει τη σημασία της κατάλληλης υποστήριξης στους επαγγελματίες, ιδίως τους νέους, υποστήριξη που απαιτεί προσωπική επαφή για συμβουλές και ενθάρρυνση σε νέες ιδέες, σχέσεις εμπιστοσύνης και δικτύωση με επαγγελματίες από άλλα νησιά και από την Ελλάδα. Το βασικό μήνυμα του προγράμματος ήταν “Μπορώ να Μείνω στο Νησί μου και να Δημιουργήσω Εδώ” 

Μέσω του Προγράμματος, υλοποιήσαμε αποστολές σε  είκοσι τέσσερα (24) νησιά από το Φεβρουάριο 2016 έως το Μάρτιο 2017, για να προσφέρουμε ενημέρωση, νέες ιδέες, χρήσιμες συμβουλές και δικτύωση αλλά και για να καταγράψουμε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών των νησιών.

Στο πλαίσιο των αποστολών μας:

(α) οργανώσαμε ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια (σε 14 από τα 24 νησιά), κάποιες εκ των οποίων και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στο νησί (ΑΕΙ ή ΙΕΚ). Συνολική συμμετοχή: 450 άτομα

(β) πραγματοποιήσαμε συμβουλευτικές συζητήσεις και δράσεις γνωριμίας και δικτύωσης, προσφέροντας τη δυνατότητα δικτύωσης επαγγελματιών του νησιού με  επαγγελματίες από άλλα μέρη της Ελλάδας. Συνολικές επαφές: 320 άτομα

Επιπλέον, ενδυναμώσαμε επαγγελματίες αλλά και υποψήφιους επαγγελματίες εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, με την υπηρεσία “Forum Ηώς” η οποία περιλάμβανε (α) συμβουλευτικές συζητήσεις και mentoring από έμπειρους εθελοντές επαγγελματίες και μέντορες, (β) δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών ή για δυνητικές συνεργασίες καθώς και (γ) χρήσιμη πληροφόρηση. Συνολικά επωφελήθηκαν 146 άτομα.

Από τις συναντήσεις στα νησιά αλλά και μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της υπηρεσίας “Forum Ηώς”, συγκροτήσαμε ένα δίκτυο επαγγελματιών από τα 24 νησιά (312 μέλη το Μάρτιο 2017), μία κοινότητα επαγγελματιών στην οποία παρέχουμε χρήσιμη πληροφόρηση, παρέχουμε τη δυνατότητα συμβουλευτικών συζητήσεων και προωθούμε τη δικτύωση για χρήσιμες συνεργασίες αλλά και για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας. 

Για τη δράση του Προγράμματος μπορεί κανείς να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας του και της  σελίδας Facebook.

Δράσεις στα Νησιά

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια, Συμβουλευτικές Συζητήσεις, Καταγραφή Προβληματισμών

 

Στο «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς» πραγματοποιήσαμε αποστολές στα 24 νησιά του Προγράμματος (Κέα, Κύθνος, Σύρος, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Αμοργός, Κίμωλος, Μήλος, Σκόπελος, Αλόννησος, Αστυπάλαια, Σίκινος, Φολέγανδρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Αντίπαρος, Λήμνος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Πάρος, Ίος) για να προσφέρουμε ενημέρωση, νέες ιδέες, χρήσιμες συμβουλές και δικτύωση αλλά και για να καταγράψουμε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών των νησιών.

Στο πλαίσιο των αποστολών μας:

(α)  οργανώσαμε ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα Ηώς Labs (σε 14 από τα 24 νησιά), κάποιες εκ των οποίων και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στο νησί (ΑΕΙ ή ΙΕΚ).

Συνολικά παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές μας δράσεις 450 άτομα

(β) πραγματοποιήσαμε τα Ηώς meet ups συμβουλευτικές συζητήσεις και συναντήσεις γνωριμίας και δικτύωσης, προσφέροντας τη δυνατότητα δικτύωσης επαγγελματιών του νησιού με  επαγγελματίες από άλλα μέρη της Ελλάδας. Δείτε την αίτηση για συμμετοχή στις συναντήσεις: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_Επινησια ΗΩΣ

Επίσης συζητήσαμε για την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων τα οποία επιδιώξαμε να υποστηρίξουμε και μετά την αναχώρησή μας από το νησί στο πλαίσιο της υπηρεσίας Forum Hώς

Συνολικά πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με 320 άτομα

Forum Hως

Δικτύωση για Πληροφόρηση, Επαφές  & Συμβουλές

Από την υπηρεσία Forum Ηώς επωφελήθηκαν συνολικά 146 άτομα, εκ των οποίων οι 89 έλαβαν συμβουλευτική υποστήριξη σε συμβουλευτικές συζητήσεις ή mentoring, ενώ στη διάθεση του προγράμματος έθεσαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ως σύμβουλοι-μέντορες 65 άτομα (βλ. παρακάτω).

Η υπηρεσία “Forum Ηώς” περιλάμβανε (α) συμβουλευτικές συζητήσεις με συνολικά έμπειρους επαγγελματίες που εθελοντικά προσέφεραν συμβουλές ή πληροφορίες, (β) mentoring από συμβούλους – μέντορες (γ) δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών για ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων ή για συνεργασίες, (δ) παροχή χρήσιμης πληροφόρησης, (εκτός των άλλων και μέσω συνεντεύξεων από επαγγελματίες πρότυπα) και (ε) προβολή σε διαδικτυακά μέσα.

Με αφετηρία την υπηρεσία Forum Ηώς που λειτούργησε στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς” (Φεβρ 2016- Μαρτ.2017), συγκροτήσαμε μία κοινότητα επαγγελματιών που το  Μάρτιο 2017 αριθμούσε 312 άτομα. Στο Forum  χρησιμοποιήσαμε ως βάση τη διαδικτυακή μας σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook group, Instagram) και προσφέραμε πληροφορίες, συμβουλές, δικτύωση αλλά και ενθάρρυνση στα επαγγελματικά σχέδια του κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία.

ΔΩΡΗΤΗΣ, Υποστηρικτής & Χορηγοί  του Προγράμματος ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς

(1.11.2015-31.03.2017)

ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ

Μέγας Δωρητής του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς ήταν το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Το Πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

ΠΙΟΠ

 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ

Blue Star Ferries

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες τις εταιρείες:

Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα

Upstream
Viva.grPapadimitriouΒΙΚΟΣ Α.Ε.Arbitrage Real EstateGreen Value ConsultingAvg law Δικηγορικό Γραφείο Αυγερινού

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Όμιλος Επιχειρήσεων Ι.Χαλίκου

Όμιλος Επιχειρήσεων Ι.Χαλίκου            ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΗΛΟΥ

Olive StudiosIppocampos Hotel      

       ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΔΩΡΗΤΗΣ ΚΕΑΣ

Συλλογος Φίλων Κέας

                   ΣΥΝΕΡΓΑΖOΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕIΣ

KEMEL
Blue Growth

[

Χορηγοί & Υποστηρικτές Συνέχισης Προγράμματος

(Έτος 2017)

 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ

Blue Star Ferries

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Ευχαριστούμε για την ευγενική τους υποστήριξη τις εταιρείες:
Arbitrage Real EstateGreen Value Consulting

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

EpixeiroFlust