Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Skills-2-Start στις 4 Μαϊου

Τη Δευτέρα 4 Μαϊου υλοποιήθηκε με επιτυχία και το 3ο Εργαστήρι Skills 2 Start από την α έ λ ι α, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Innovathens.

logo-skills2start

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι Skills 2 Start φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Innovathens στο κτίριο αεριοφυλάκιο 2 της Τεχνόπολης, το οποίο είναι διαμορφωμένο για να αποτελεί χώρο έμπνευσης και ερεθισμάτων.

Στο Skills 2 Start οι συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις Κοινωνικές Δεξιότητες.
Η μύηση στις Κοινωνικές Δεξιότητες έγινε μέσα από ένα ταξίδι 3 σταθμών, περνώντας από το εικονικό στο πραγματικό:
[arrow_list]

  • 1ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με σκηνές που απεικονίζουν με υψηλή αίσθηση του χιούμορ και ευαισθησία την επιχειρηματικότητα της εποχής
  • 2ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από διαδραστικές ασκήσεις που έκαναν του συμμετέχοντες να συνεργαστούν, να επιλύσουν προβλήματα, να επικοινωνήσουν με διαφορετικούς τρόπους αλλά και να δημιουργήσουν. Σε αυτό το σταθμό λόγω της διαφορετικότητας των ηλικιών των συμμετεχόντων καταφέραμε και μια διαγενεακή αλληλεπίδραση.
  • 3ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από την «ζωντανή» συνέντευξη του Κώστα Ζαγοριανού, Υπευθύνου Προσλήψεων (Senior Recruitment Specialist) της Nestle Ελλας, που ο μοιράστηκε μαζί μας τόσο τη δική του εμπειρία για τη συμβολή των δικών του δεξιοτήτων στην επαγγελματικού του πορεία όσο και την πολύτιμη γνώση και την εμπειρία του για τη σημασία των κοινωνικών δεξιοτήτων γενικότερα για την πρόσληψη και την επαγγελματική πορεία σε μία μεγάλη επιχείρηση.
    Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη και μάλιστα παρέμειναν για μία ώρα (!) μετά το τέλος της συνέντευξης για επιπλέον ερωτήσεις και συζήτηση με τον Κώστα Ζαγοριανό. [/arrow_list]

Ακολουθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου το 4ο Skills-2-Start!
SKILL2-A