Εξαιρετική η εμπειρία από το 1ο Skills-2-Start!

logo-skills2start
Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου υλοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Εργαστήρι Skills 2 Start από την α έ λ ι α, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Innovathens.
Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι Skills 2 Start φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Innovathens στο κτίριο αεριοφυλάκιο 2 της Τεχνόπολης, το οποίο είναι διαμορφωμένο για να αποτελεί χώρο έμπνευσης και ερεθισμάτων.

Στο Skills 2 Start οι συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις Κοινωνικές Δεξιότητες.
Η μύηση στις Κοινωνικές Δεξιότητες έγινε μέσα από ένα ταξίδι 3 σταθμών, περνώντας από το εικονικό στο πραγματικό:
[arrow_list]

  • 1ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με σκηνές που απεικονίζουν με υψηλή αίσθηση του χιούμορ και ευαισθησία την επιχειρηματικότητα της εποχής
  • 2ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από διαδραστικές ασκήσεις που έκαναν του συμμετέχοντες να συνεργαστούν, να επιλύσουν προβλήματα, να επικοινωνήσουν με διαφορετικούς τρόπους αλλά και να δημιουργήσουν. Σε αυτό το σταθμό λόγω της διαφορετικότητας των ηλικιών των συμμετεχόντων καταφέραμε και μια διαγενεακή αλληλεπίδραση.
  • 3ος Σταθμός: Κοινωνικές Δεξιότητες μέσα από την «ζωντανή» συνέντευξη του Γιάννη Τζώρτζη. TZORTZISΟ Γιάννης ήταν το πέρασμά μας στον «πραγματικό κόσμο». Μας μίλησε για τις αναγκαίες Κοινωνικές Δεξιότητες τόσο για έναν νομικό σύμβουλο όσο και για το εγχείρημα του, το G r e e n P r o j e c t, το οποίο απαιτεί να οργανώνεις πολίτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες σε όλες τις ηπείρους με σκοπό την ανάδειξη αειφόρων πρακτικών εξοικονόμησης παραγωγής ενέργειας των αρχέγονων φυλών.

[/arrow_list]

Ακολουθεί την Δευτέρα 6 Απριλίου το 2ο Skills-2-Start!
SKILL2-A