Λίγα λόγια για την ιστορία…

Η αέλια ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τη Φαίη Ορφανού, τη Σοφία Μακρή και τη Μελίνα Κουτσογιάννη και ξεκίνησε τις δράσεις της τον Οκτώβριο 2013.

Στην ομάδα της αέλια εντάχθηκαν ως αρωγά μέλη η Ειρήνη Λυκούση, η Μάρα Χρυσοβέργη, ο Γιάννης Χ. και ο Γιάννης Κουτσογιάννης.

Στην πορεία στο δυναμικό της αέλια εντάχθηκαν αρκετά άτομα που συνέβαλαν εθελοντικά στις δράσεις της ενώ ένα δίκτυο από επαγγελματίες παρείχε υπηρεσίες mentoring και συμβουλευτικών συζητήσεων στους επωφελούμενους της αέλια.

Σήμερα..

Σήμερα η ομάδα της αέλια απαρτίζεται από τη βασική ομάδα τριών (3) ατόμων, τη Φαίη, τη Σοφία και τον Πέτρο και στηρίζεται από μία σημαντική ομάδα αρωγών μελών, υποστηρικτικών μελών και μεντόρων.

Παρακάτω λίγα βιογραφικά στοιχεία για τη βασική ομάδα και σύντομα θα εκδώσουμε έναν οδηγό σε όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την αέλια.. Stay tuned

ΦΑΙΗ ΟΡΦΑΝΟΥ
Συνιδρύτρια, Διαχειρίστρια & Υπεύθυνη Στρατηγικής
Η Φαίη Ορφανού είναι Συνιδρύτρια, Διαχειρίστρια, Υπεύθυνη στρατηγικής της ΑΕΛΙΑ, με δραστηριότητα ως μέντορας, εκπαιδεύτρια καθώς και στο συντονισμό και την ανάπτυξη κοινοτήτων & δικτύων επωφελουμένων όπως επίσης και στο σχεδιασμό & την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων της ΑΕΛΙΑ. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Γερμανία (LLM Univ. Frankfurt) και Μ. Βρετανία (LLM in Banking and Finance Law, King’s College London), με επιμόρφωση σε διοίκηση επιχειρήσεων, φορολογία και ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είχε επαγγελματική δραστηριοποίηση ως Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος για 15 χρόνια συνεργαζόμενη με σημαντικά δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Διετέλεσε Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας για περ. 3 έτη (2009-2012 επί υπουργίας Αν.Διαμαντοπούλου) έχοντας την ευθύνη σχεδιασμού και παρακολούθησης προγραμμάτων για την εκπαίδευση, τη σύνδεση της απασχόλησης με την αγορά εργασίας και την έρευνα. Από το 2013 δραστηριοποιείται ως Ενδυναμώτρια Καινοτομίας-Innovation Facilitator (Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Καινοτομίας) και φυσικά ως Επαγγελματική Ενδυναμώτρια μέσω της ΑΕΛΙΑ. Ως Ενδυναμώτρια Καινοτομίας - Innovation Facilitator συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ενώ είχε συνεργασία με την εταιρεία Grant Thornton Greece, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει υπάρξει ενεργή εθελόντρια κοινωφελών οργανώσεων (WWF Ελλάς) και κοινωφελών πρωτοβουλιών (πρωτοβουλία για το Αειφόρο Αιγαίο) Επίσης, εθελοντικά διατηρεί το ρόλο του μέντορα σε νέα επιχειρηματικά και επαγγελματικά εγχειρήματα συνεργαζόμενη με Επιταχυντές και Θερμοκοιτίδες (Orange Grove, Aephoria, MOKE ΟΠΑ, «Επινοώ» του ΕΜΠ), σχολεία επιχειρηματικότητας και διαγωνισμούς επιχειρηματικοτητας (Πανεπ. Αιγαίου). Από το 2012 μέσω της ΑΕΛΙΑ ή στην παράλληλη εθελοντική της δράση έχει υπάρξει μέντορας σε τουλάχιστον 60 επαγγελματίες και υποψήφιους επιχειρηματίες ένας σημαντικός αριθμός εκ των οποίων έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στα επαγγελματικά ή επιχειρηματικά τους βήματα ενώ έχει μεντορεύσει και βραβευμένα εγχειρήματα (Οrganery, Filisia, Hopwave, Made by Creative Label, εγχείρημα «Aegean 4 U» στα Aegean Start Ups )
ΣΟΦΙΑ ΜΑΚΡΗ
Συνιδρύτρια, Υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων & Συντονίστρια του "ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς"
Η Σοφία Μακρή είναι Συνιδρύτρια και Υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων της ΑΕΛΙΑ καθώς και Συντονίστρια του προγράμματος ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς, με δραστηριότητα ως εκπαιδεύτρια, μέντορας καθώς και στο συντονισμό και την ανάπτυξη κοινοτήτων & δικτύων επωφελουμένων όπως επίσης και στο σχεδιασμό & την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων της ΑΕΛΙΑ. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης (Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές) του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατάρτιση σύμβουλου διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκπαιδεύτριας ενηλίκων και συμβούλου κοινωνικής οικονομίας. Ως Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το 2007 έχει πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό, στη συγγραφή προτάσεων, στην παρακολούθηση και συντονισμό, στις δράσεις δημοσιότητας, στην ανεύρεση πόρων και στην αξιολόγηση ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στο χώρο κυρίως της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης. Διατέλεσε επί περ. 3 έτη Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (2009-2012) και συμμετείχε στο σχεδιασμό και χάραξη πολιτικής θεμάτων εκπαίδευσης. Στο παρελθόν δούλεψε εθελοντικά σε Ερευνητικά Κέντρα Μελετών, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Έχει επίσης, συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Socrates Erasmus και Grundtvig.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ
Υπεύθυνος τεκμηρίωσης & Συντονιστής στο "Νησί μου 12 Μήνες"
Ο Πέτρος Κωνσταντάς είναι στέλεχος της ΑΕΛΙΑ από το 2015, Υπεύθυνος τεκμηρίωσης, Συντονιστής του προγράμματος «το Νησί μου 12 Μήνες», με συμμετοχή στην υλοποίηση των προγραμμάτων και δράσεων της ΑΕΛΙΑ και στην ανάπτυξη κοινοτήτων & δικτύων επωφελουμένων. Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1988, είναι απόφοιτος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014). Ως φοιτητής διακρίθηκε σε επιχειρηματικό διαγωνισμό για εγχείρημα σχεδιασμού ενός πρότυπου μελισσοκομικού πάρκου, η σχεδίαση καινοτόμας αγροτικής εφαρμογής και η δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτών μαθημάτων ενώ συμμετείχε σε εκπαιδεύσεις από προγράμματα Erasmus+ . Υπήρξε ενεργό μέλος σε πολλαπλές φοιτητικές πρωτοβουλίες και κοινωφελείς οργανώσεις νέων όπως στη διεθνή φοιτητική οργάνωση AIESEC, στη φοιτητική πρωτοβουλία JobFairAthens στο πεδίο της εύρεσης πόρων, και εθελοντής στο Πανόραμα Eπιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, στην Glovo, στο TedXAthens, και στο Soft Skills Academy. Στην AIESEC δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο πεδίο δημοσίων σχέσεων και του marketing, συμμετέχοντας και σε ένα διεθνές project όταν μαζί με άλλους νέους από διαφορετικές χώρες ασχολήθηκε με το rebranding τοπικών ΜΚΟ στην Ρουμανία. Τα έτη 2015-2017 διετέλεσε συνιδρυτής και συνεταίρος στο φοιτητικό διαδικτυακό περιοδικό MyStudent Pass.gr ενώ συνεργάστηκε με τη Γραμματεία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών